iMUIS Online G-Rekening

De module G-Rekening vereenvoudigt het administratieve proces rond het inlenen van personeel. In verband met de ketenaansprakelijkheidsregeling is het namelijk belangrijk dat je het risico van aansprakelijkheid voor sociale lasten zoveel mogelijk reduceert. Deze module ondersteunt op effectieve wijze het boeken van de facturen die hiermee samenhangen in je administratie. Het grote voordeel is dat je deze facturen nooit meer handmatig hoeft te boeken.

Was het voorheen noodzakelijk facturen voor het inhuren van werkkrachten te splitsen en handmatig te boeken, nu voer je alleen nog de crediteur, het factuurnummer en het factuurbedrag in. Aan de hand van dit laatste bedrag en het percentage dat je eerder bij de basisgegevens van de crediteur hebt ingevoerd, berekent iMUIS automatisch welk bedrag naar de crediteur gaat en welk bedrag naar diens g-rekening.

Indien je ook gebruik maakt van de iMUIS Online Bankieren, kun je van nog meer gebruiksgemak profiteren. Want iMUIS Online maakt het mogelijk dat je bij het programma Betalingen Uitschrijven in één keer aan twee verschillende rekeningen betaalt. Het factuurbedrag minus de loonheffingen gaan naar de betalingsrekening van je crediteur. De loonheffingen worden overgemaakt op diens g-rekening. Ook bij het inlezen van de afschriften past iMUIS Online het bedrag automatisch aan van de g-rekening en van de NIET-g-rekening. Afvinken gebeurt dan ook geheel automatisch.

Om de module G-Rekening te kunnen gebruiken, hoeft je zélf niet over een g-rekening te beschikken. Je maakt dan gewoon geld over vanaf je betaalrekening naar de g-rekening van een crediteur. Heb je wél een g-rekening? Dan zorgt iMUIS Online ervoor dat een deel van de factuur vanaf je betaalrekening naar de betaalrekening van je crediteur wordt overgemaakt. Het deel dat de loonheffingen betreft, wordt dan automatisch van je g-rekening naar de g-rekening van je crediteur gestuurd. In beide gevallen hoef je niet meer handmatig het te betalen bedrag van de openstaande post aan te passen, dat is pas makkelijk!

Prijs voor ondernemer: €7,50 per maand

Bekijk hier het module-overzicht

De module G-Rekening vereenvoudigt het administratieve proces rond het inlenen van personeel.

Functionaliteiten iMUIS Online G-rekening

Vereenvoudigt het administratieve proces bij ketenaansprakelijkheid
Bij het betalen kun je in één keer twee verschillende rekeningen betalen
Eenvoudig inboeken
Ook toe te passen als je zelf niet in het bezit bent van een G-rekening
Automatische berekening van welk bedrag naar de crediteur gaat en welk bedrag naar diens G-rekening

Ondernemersbrochure

Online boekhouden voor iedere ondernemer!

Ontvang deze brochure in je e-mail!

ondernemers brochure