iMUIS Online Dashboarding en Continuous Monitoring

Grafisch dashboard

Het grafisch dashboard in iMUIS Online vervult een betekenisvolle rol door de visualisatiekracht om prestaties overzichtelijk weer te geven. Het grafisch dashboard zorgt voor een geleide navigatie, visualisaties, scorecards (door middel van KPI’s) en controle van gegevens. Kortom, het dashboard geeft de gebruiker de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te monitoren, problemen te analyseren en prestaties beter te managen.

Het dashboard is verdeeld in het financiële dashboard, managementinformatie, verkoopdashboard en beheer. Het iMUIS Online abonnement en de ingestelde toegangsrechten bepalen welke tabbladen zichtbaar zijn voor de gebruiker.

Het financiële dashboard bestaat uit KPI’s (Key Perfomance Indicator) voor bank, kas, omzet, kosten, resultaat en staafdiagrammen voor de ouderdomsanalyse debiteuren en crediteuren. Door de drill downfunctionaliteit is het mogelijk om vanuit totalen in te zoomen tot aan detailniveau door te klikken op de KPI’s. Bij het inzoomen op de cijfers, wordt gebruik gemaakt van staaf- en cirkeldiagrammen. De kracht van het dashboard is dat de gebruiker direct de cijfers kan beoordelen en analyseren.

In managementinformatie worden de kengetallen, de cijfers van de omzet, de liquide middelen en de btw-aangifte van de administratie in tekst en cijfers (in plaats van grafieken) getoond.

 

Het grafisch dashboard in de boekhouding van iMUIS Online

Accountancydashboard

Naast het grafisch dashboard kent iMUIS Online ook het accountancydashboard speciaal voor jou als accountant. Dit accountancydashboard laat de status van al jouw dagelijkse werkzaamheden in één oogopslag zien. Je ziet precies per administratie wat er nog moet gebeuren. Zo heb je bijvoorbeeld direct inzicht in de laatst gedeponeerde KvK-stukken, saldi op een tussenrekening, te controleren facturen, mutaties om verwerkt te worden, de nog door te boeken afschrijvingen en natuurlijk de nog te versturen btw-aangiftes/ICP-opgaves! Het accountancydashboard geeft ook een helder inzicht in welke administraties er nog verder geautomatiseerd kunnen worden.

Ook kun je per administratie bekijken wie, wat en wanneer gewijzigd heeft met onze Audit trail. Zo kun je direct nakijken wie er bijvoorbeeld een verkoopprijs of een bankrekeningnummer heeft aangepast of een journaalpost heeft verwijderd.

Continuous Monitoring

Door continuous monitoring wordt de aanlooptijd naar bijvoorbeeld een jaarrekening en SBR een stuk korter! Door de vele (tussentijdse) controles in iMUIS Online is de boekhouding van een betere kwaliteit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om boekingen te controleren op: dubbele factuurnummers, gewijzigd btw-bedrag, nul boekingen, missende factuurnummers en/of afwijkende datums ten opzichte van een periode en/of jaar! Je klanten voeren zelf boekingen in en jij ontvangt een signaal bij afwijkingen, op basis van de zelf ingestelde controleregels. Hierdoor gaat het correctiewerk sneller, terwijl de administraties van betere kwaliteit zijn!