BI Partners – Power BI

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

PowerBI

Veel ondernemingen stappen over van het rapporteren in Excel naar Power BI van Microsoft. Het is de oplossing waarmee je gegevens (data) kunt omzetten naar visuele rapportages. Het grote voordeel van Power BI is dat je meerdere gegevensbronnen (data) uit verschillende applicaties kunt combineren. BI Partners is partner van MUIS Software en helpt jou bij het ontsluiten van al deze data uit iMUIS Online (data as a service). Deze data wordt omgezet naar een volledig geautomatiseerde rapportagestraat.

Welke bedrijven kiezen voor BI Partners?
BI Partners is de partij binnen de accountancy branche omdat zij een oplossing biedt gericht op het ontsluiten van grote hoeveelheden data (vanaf 1 tot meer dan duizend administraties). BI Partners werkt samen met accountants- en administratiekantoren die Power BI willen aanbieden aan ondernemers in het MKB met gemiddeld 10 – 500 medewerkers.

Ondernemers nemen de diensten van BI Partners af voor:
1. data geautomatiseerd naar een centrale database willen ontsluiten;
2. data uit verschillende bronnen met elkaar wil combineren;
3. Power BI wil implementeren binnen de organisatie voor een grotere groep;
4. capaciteit en kennis tekort komt voor het ontwikkelen van Power BI rapportages.

Accountants zetten BI Partners in voor:

BI Partners heeft een tool ontwikkelt die data uit verschillende gegevensbronnen verzameld en ervoor zorgt dat deze op een gestructureerde manier wordt verwerkt. BI Partners richt zich daarom niet op kleinere organisaties die direct willen koppelen aan Power BI maar op organisaties die geen handmatige handelingen willen verrichten en het hele proces willen automatiseren, desgewenst in combinatie met data uit andere bronnen. De diensten van BI Partners richten zich op rapportages over de eigen bedrijfsvoering, de verwerking van de klantadministraties en advies aan klanten en rapportages voor de klanten van de accountants.

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende rapporten.

De dienstverlening van BI partners is onderverdeeld in 3 pijlers:
1. Power BI data as a service.
2. Power BI rapportages samenstellen.
3. Opleiding Power BI.

Power BI Data as a Service
Met Data as a Service krijg je de data uit iMUIS Online automatisch beschikbaar in een Azure SQL database. Vervolgens wordt deze data automatisch omgezet in Power BI rapportages. De data kan ook gecombineerd worden met andere bronnen, bijvoorbeeld data uit een urenregistratie of een logistiek systeem.

Rapportage
BI Partners streeft ernaar dat klanten zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in het onderhouden en uitbreiden van de rapportage omgeving. Tijdens de implementatietrajecten van Power BI vindt er daarom ook kennisoverdracht plaats. Heb je na de implementatie toch nog vragen? BI Partners is ook achteraf beschikbaar bij capaciteit- en kennisvraagstukken.

Opleiding in gebruik Power BI
BI Partners biedt diverse diensten om de kennis bij de klant over het gebruik van Power BI rapportages te verhogen. Zo worden er door het land trainingen georganiseerd, krijg je tijdens de implementatie in-company training en krijg je training on the job. Daarnaast heeft BI Partners een eigen Youtube kanaal met instructievideo’s ‘Gefixt met PowerBI‘.

Andere rapportage software:
Je data kan naast Power BI worden gerapporteerd in QlikSense, QlikView en Tableau.

Abonnement
Elke iMUIS Online klant die toegang heeft tot de MUIS Apps Store kan de gewenste administratie(s) gratis koppelen aan BI Partners. Je dient wel te beschikken over een licentie voor het gebruik van Power BI en een abonnement te hebben bij BI Partners.

De prijs van het abonnement bij BI Partners hangt af van:

1. het aantal administraties;
2. het aantal regels binnen een administratie;
3. de verversingsfrequentie (1x per dag, 1x per uur, live).

Hoe activeer ik de koppeling?
Vanuit iMUIS Online kun je BI Partners toegang geven tot jouw administratie via de volgende stappen:
1. Log in op iMUIS Online.
2. Open de administratie welke jij wenst te koppelen.
3. Open de MUIS Apps Store.
4. Zoek op BI Partners en activeer de koppeling. iMUIS Online genereert een omgevingscode.
5. De omgevingscode dien je door te geven aan BI Partners.

Support
Heb je aanvullende vragen? Neem contact op met de supportafdeling van BI Partners via:
support@bipartners.nl of bel naar 085-4868348

Over PowerBI

BI Partners adviseert, ontwikkelt en levert business intelligence (BI)-oplossingen voor zowel het kleinere mkb als het midden- en grootbedrijf.  De producten worden gebruikt bij organisaties van 10 tot 3500 medewerkers.

De dashboard oplossingen geven directeuren en managers grip op hun bedrijfsvoering. Met de tools van BI partners kunnen snellere en beter onderbouwde beslissingen genomen worden.

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp