Bol.com

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Bol.com

De koppeling tussen iMUIS Online en Bol.com zorgt ervoor dat ervoor dat bestellingen uit je Bol.com verkoopaccount in je iMUIS Online administratie automatisch worden verwerkt. Je kunt er voor kiezen om bestellingen vanuit Bol.com te verwerken als verkooporder (module Verkoop) of als verkoopjournaalpost (module Financieel). De gewenste verwerking kun je instellen in het configuratiescherm aangeboden door webwinkelfacturen.nl.

Vanuit de Bol.com verzendlijst worden bestellingen via de koppeling opgehaald en doorgezet naar je administratie. Dat betekent dat bestellingen uit de Bol.com open orderlijst pas worden doorgezet zodra deze in de verzendlijst staan. Het is ook mogelijk om verzending met terugwerkende kracht tot maximaal drie alsnog op te halen.

Webwinkelfacturen.nl voert aan het begin van het verwerken van Bol.com bestellingen een aantal controles uit:
1. Er wordt gecontroleerd of het totaal van de Bol.com bestelling gelijk is aan de som van de bedragen in de bestelregels.
2. Er wordt gecontroleerd of voor de BTW in iedere regel een overeenkomstige BTW code in MUIS bestaat.
3. Er wordt gecontroleerd of de bestelling niet eerder is doorgezet.

Bij een succesvolle controle wordt de bestelling doorgezet naar iMUIS Online waarbij wordt gekeken of de klant (debiteur) reeds in iMUIS Online is aangemaakt (controle op e-mailadres). Zo niet dan zal er automatisch een nieuwe debiteur (klant) aangemaakt worden. In combinatie met de module Verkoop wordt nagekeken of de bestelde artikelen reeds in iMUIS Online zijn aangemaakt. Afhankelijk van je configuratie instellingen wordt de bestelling als order aangemaakt of als verkoopjournaalpost.

Nadat de bestelling is doorgestuurd en een succesmelding van iMUIS Online is ontvangen wordt de bestelling als afgehandeld aangemerkt in Bol.com. De Bol.com bestelling verschijnt bij tab Rapportage op het dashboard. Indien de bestelling niet verwerkt kon worden dan is dit zichtbaar op het dashboard bij de tab Fouten. Via de gele knop kan de reden worden nagegaan. Indien je het probleem niet zelf kunt oplossen dan kun je via de rode knop hier een melding van maken bij webwinkelfacturen.nl. Zodra het probleem is opgelost dan kunnen bestellingen in sommige situaties alsnog via de blauwe knop worden verwerkt.

Let op: Bol.com geeft geen BTW percentages door op je bestellingen. Daarom kun je voor de koppeling een default BTW percentage invullen. De koppeling wijst dit default BTW percentage aan de bestelregels toe.

Deze koppeling wordt mogelijk gemaakt door Webwinkelfacturen. 
Bestellingen automatisch verwerken
Bestellingen verwerken als verkoopjournaalpost of verkooporder
Tijdbesparing
Webwinkelfacturen is altijd op de hoogte van de laatste webshopontwikkelingen
De koppeling is snel te activeren
Uitgebreide handleiding

Over Bol.com

Bol.com heeft meer dan 8 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 15 miljoen artikelen. Bol.com behoort tot één van de populairste winkels van Nederland en België. Sinds de introductie van ‘Verkopen via bol.com’ verkopen al meer dan 20.000 ondernemers via Bol.com

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp