iMUIS Portal

Verstuur de SBR-kredietrapportage naar uitvragende instanties

De MUIS Portal verzorgt de verbinding tussen iMUIS en uitvragende instanties, zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en banken. Aangiften worden rechtstreeks vanuit iMUIS afgeleverd bij de Belastingdienst. Retourberichten van de Belastingdienst worden ook weer direct in iMUIS verwerkt. De portal is onlangs uitgebreid met meer toepassingen voor SBR, zoals de SBR-kredietrapportage.

Het PKIoverheid-certificaat

Voor het indienen van je SBR-kredietrapportage heb je een PKIoverheid-certificaat nodig. PKI staat voor Public Key Infrastructure en is een rechtsgeldige digitale handtekening voor het versturen van gegevens. Het PKIoverheid-certificaat is een certificaat dat gevoelige gegevens, die uitgewisseld worden via het internet, versleuteld en veilig bij de andere partij aflevert.

Indien je nog geen eigen PKIoverheid-certificaat hebt, kun je deze aanschaffen op o.a. www.de-electronische-signatuur.nl. Vanaf 1 januari 2017 wordt deze manier van indienen van je kredietrapportage gezien als de nieuwe standaard. De Nederlandse banken Rabobank, ABN Amro en ING stellen vanaf 1 april in dat je de kredietrapportage kosteloos kan indienen of je betaalt €250,- aan behandelingskosten als je dit nog per post of e-mail indient. Je kunt kiezen uit twee soorten certificaten, namelijk een certificaat geldig voor de duur van één of twee jaar. Voor een administratie- of accountantskantoor is de aanschaf van één certificaat voldoende voor het hele kantoor.

Eénmalig vast bedrag

Voor de aanschaf van de MUIS Portal betaal je éénmalig een vast bedrag.

Credits

Daarnaast betaal je voor het indienen van rapportages transactiekosten door middel van credits. Deze credits koop je via onze webshop. Eén credit kost 15 cent.

Met iMUIS Online kun je eenvoudig de aangifte elektronisch via SBR naar de Belastingdienst versturen en de SBR-kredietrapportage indienen bij banken.

Whitepaper: Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen!