iMUIS Online Werkkostenregeling

Weet jij wat je als bedrijf mag besteden aan vergoedingen en verstrekking aan je werknemers?

Als werkgever mag je maximaal 1,7 procent van de fiscale loonsom tot en met €400.000 plus 1,2 procent van het restant van die loonsom, de ‘vrije ruimte’, besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor je werknemers. Dit is de werkkostenregeling.

Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, betaal je geen loonbelasting. Over het bedrag boven de vrije ruimte, betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van tachtig procent. Je hoeft hierover geen premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en werkgeversheffing Zvw te betalen of bijdrage Zvw in te houden.

Daarnaast kun je bepaalde zaken onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen door gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen. Deze gaan niet ten koste van je vrije ruimte.

De verschillende onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je werknemers, leg je vast in de administratie. In de desbetreffende boekingsregels is een werkkostendossiercode ingevoerd. iMUIS Online Werkkostenregeling geeft je direct inzicht hoeveel je (nog) kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je werknemers!

Prijs voor ondernemer: €1,- per maand

Bekijk hier het module-overzicht

           Direct je resterende werkkostenbudget inzichtelijk!

Met de werkkostenregeling is direct je resterende werkkostenbudget inzichtelijk!

Functionaliteiten iMUIS Online Werkkostenregeling

Direct inzicht in vrije bestedingsruimte
Werken met dossiercodes (geen werkkostenregeling, belaste kosten, vrijgestelde kosten, intermediaire kosten of nihilwaardering)
Overzichtelijke rapportages
Voorkeursdossiercode vastleggen per grootboekrekening
Boekingen op grootboekrekening worden automatisch aangevuld met dossiercode
Boekingen op grootboekrekening worden automatisch opgenomen in het rapport

Ondernemersbrochure

Online boekhouden voor iedere ondernemer!

Ontvang deze brochure in je e-mail!

ondernemers brochure