5 Onmisbare boekhoudtools voor de moderne ondernemer

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

5 Onmisbare boekhoudtools voor de moderne ondernemer

kassa, kassasysteem, horeca, horecaondernemers, automatiseringstips

Het belangrijkste voor jou als ondernemer is natuurlijk om te zien hoe je er financieel voor staat en wat je successen zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat je boekhouding altijd up-to-date is en zo min mogelijk administratieve werkzaamheden vereist? Hier wil ik je graag bij helpen! Er zijn namelijk talloze mogelijkheden voor slimme automatisering die nog lang niet alle ondernemers benutten, maar die wel bijdragen aan het behalen van jouw succes.


Automatiseer je verkoop- en inkoopfacturenstroom  

Er zijn het afgelopen jaar al een hoop nieuwe ontwikkelingen geweest op het gebied van elektronisch factureren via UBL (Universal Business Language). Iedereen heeft het erover dat dit de nieuwe standaard is. Met UBL wordt 100% herkenning van de factuur mogelijk. Door de standaard gegevensstructuur, kan de factuur zelfs automatisch in de boekhouding worden verwerkt als boekingsvoorstel. Maar hoe zorg je ervoor dat je klaar bent om elektronisch te factureren?

Je kunt met iMUIS Online Spitsfactuur gratis starten met het versturen van professionele e-facturen. Nadat je de facturen verstuurd hebt, worden deze openstaande posten automatisch geboekt in je financiële administratie. Naast het versturen van elektronische facturen, kun je ook inkoopfacturen op geautomatiseerde wijze verwerken met UBL Cloud. Je kunt je inkoopfacturen fotograferen met de MUIS LIVE App of per e-mail versturen naar UBL Cloud. Na ontvangst van de factuur, wordt deze automatisch omgezet naar een UBL-bestand en verwerkt als boekingsvoorstel.

 

Stop met handmatig inboeken van facturen

Je facturen en bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding? Dat kan met de bankkoppeling van iMUIS Online. Met de bankkoppeling heb je je financiën, zonder enige inspanning, pas écht onder controle en heb je altijd inzicht in de financiële voortgang van je onderneming.

Dagafschriften worden van elke Nederlandse bank ingelezen. Betalingsbestanden worden met één druk op de knop klaargezet om openstaande crediteurenfacturen te betalen. De factuur wordt dan gezien als zijnde betaald. De eerstvolgende keer dat je de dagafschriften inleest, wordt de openstaande post automatisch afgeletterd. De legenda zorgt er ook nog eens voor dat er snel inzicht is in de status van de afschriftregels, zoals volledig of deels herkend, storno, of mogelijk niet herkend.

Heb je een zakelijke rekening bij de ABN AMRO, ING, KNAB of Rabobank? Dan worden banktransacties zelfs geheel automatisch klaargezet in je boekhouding. Dat is wel heel makkelijk voor jou en je accountant!

 

Opgeruimde administratie met Digitaal Dossier

Hoe makkelijk zou het zijn als al je gescande en opgeslagen documenten automatisch een onderdeel worden van je boekhouding? En dat je deze documenten altijd en overal kunt raadplegen, e-mailen of afdrukken? Dit zou het werken in de boekhouding een stuk efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan een inkoopfactuur die je moet betalen. Met één druk op de knop kun je de factuur controleren door deze te vergelijken met de offerte.

Met Digitaal Dossier kun je alle facturen scannen en digitaal verwerken. Naast facturen, kunnen ook andere documenten worden opgeslagen, zoals orderbevestigingen, getekende offertes, bonnetjes en contracten. Vervolgens zijn deze documenten altijd online beschikbaar, ook via de MUIS LIVE App. Per relatie kun je dus inzien welke facturen er zijn vastgelegd. Geen gedoe meer met losse papieren of onhandig opgeslagen documenten!

 

Altijd de Zaak op Zak met de MUIS LIVE App

Met de MUIS LIVE App (beschikbaar in iOS en Android) is het niet alleen mogelijk om facturen per relatie in te zien maar, zoals al eerder benoemd, is het fijn voor jou als ondernemer om realtime inzicht te hebben in je financiële cijfers. Zo kun je bijvoorbeeld snel een overzicht van openstaande en betaalde facturen inzien en heb je direct inzicht in de reeds betaalde posten. Zo heb je dus altijd en overal de beschikking over je cijfers waardoor je snel kunt schakelen en de juiste beslissingen kunt nemen voor jouw onderneming.

 

Werken vanuit één systeem mogelijk met de MUIS Apps

Bijna elke ondernemer heeft te maken met diverse applicaties die nodig zijn voor het runnen van zijn bedrijf. Denk hierbij aan een webshop, een kassasysteem, salarisadministratie, of scan- en herkenoplossingen. Als je met iMUIS Online werkt, is het heel eenvoudig om een koppeling te maken met externe applicaties. De koppeling is volledig geïntegreerd in je iMUIS Online boekhouding door middel van onze Cloudswitch. Neem eens een kijkje in onze MUIS Apps Store en ontdek hoe veel mogelijkheden er voor jou zijn!

 

Kortom: door je administratie (volledig) te automatiseren met de verwerkingsstraat van iMUIS Online, houd je meer tijd over om te doen waar je goed in bent: ondernemen. Het bespaart een hoop tijd en dus ook geld! De vraag is: ‘’Wanneer start jij met het besparen van tijd en geld?’’

 

Tip: Je iMUIS Online boekhouding automatiseren vanaf €13,50 p.m.
Incl. UBL Cloud, Spitsfactuur, Bankieren, Digitaal Dossier en de MUIS LIVE App

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment