De btw-aangifte met iMUIS Online

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

De btw-aangifte met iMUIS Online

suppletieaangifte btw aangifte imuis online

We kunnen er niet om heen. Iedere maand, kwartaal en aan het einde van het jaar staat de btw-aangifte weer voor de deur. Waarschijnlijk zie je hier als ondernemer erg tegenop, want je bent tenslotte geen boekhouder. Gelukkig hoef je met iMUIS Online ook geen boekhouder te zijn om de aangifte te kunnen versturen. Om je op weg te helpen, geven wij jou wat handige tips voor de btw-aangifte met iMUIS Online.

iMUIS Online direct gekoppeld met de Belastingdienst

Iedere maand of kwartaal en aan het einde van het jaar moet je als ondernemer de btw-aangifte versturen naar de Belastingdienst. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft iMUIS Online een directe koppeling met de Belastingdienst. De btw wordt automatisch berekend en na één druk op de knop verzonden naar de Belastingdienst. Je kunt tevens automatisch een openstaande post aanmaken voor het te betalen of te ontvangen bedrag van de aangifte. Bovendien wordt er van elke aangifte een zogeheten verantwoordingsdocument bijgehouden en opgeslagen in je iMUIS Online administratie. Dit document bestaat uit een audit trail van alle stappen en personen die betrokken zijn geweest bij de betreffende aangifte. En je boekhouding? Die is meteen bijgewerkt!

Heb je meerdere administraties die onder een fiscale eenheid vallen?

Voor iedere onderneming binnen een fiscale eenheid wordt een aparte administratie gevoerd. De btw-aangifte van deze ondernemingen moet worden samengevoegd tot één btw-aangifte. Vervolgens moet deze btw-aangifte uiteraard ingediend worden bij de Belastingdienst.

In iMUIS Online kan een fiscale eenheid gevormd zijn tussen meerdere administraties. De btw-aangifte van al deze administraties kunnen vanuit één administratie, de moederadministratie, worden verstuurd. Wat je hiervoor moet doen? Alleen maar de administraties aan het hoofd van de fiscale eenheid koppelen.

Hoe corrigeer je een ingediende btw-aangifte?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je de aangifte verzonden hebt, maar nog een factuur tegen komt in de administratie die je vergeten bent om mee te nemen in de aangifte. In dit geval klopt het btw-bedrag dat je moet betalen of terugkrijgen niet. De vraag is wat je moet doen met deze onverwerkte factuur. Er is geen reden tot paniek, maar het is wel noodzakelijk om actie te ondernemen om een boete van de Belastingdienst te voorkomen.

Er zijn twee mogelijkheden om de aangifte te corrigeren. Als er een kleine correctie nodig is van minder dan €1.000,- btw, kun je dit zelf herstellen door te boeken in de betreffende periode. Dit wordt vervolgens automatisch hersteld in de volgende aangifte. Als er een grotere correctie nodig is van meer dan €1000,- btw, ben je verplicht om binnen 5 jaar de verkeerd ingediende aangifte te herstellen. Dit kun je doen door het indienen van een suppletieaangifte bij de Belastingdienst.

Een suppletieaangifte met één druk op de knop in iMUIS Online

In iMUIS Online wordt er bij een som van correcties boven €1000,- btwMet iMUIS Online kun je eenvoudig de aangifte elektronisch via SBR naar de Belastingdienst versturen.
automatisch een periodesuppletie voor je aangemaakt. Dit houdt in dat er automatisch een suppletie klaargezet wordt met de wijziging(en) van de voorgaande periode die met één druk op de knop verzonden kan worden naar de Belastingdienst. Zodra er een periodesuppletie klaar staat, ontvang je direct een melding.

Kom je erachter dat je nog een wijziging moet doen in een voorgaand jaar? Ook dit kan nog gemakkelijk hersteld worden met iMUIS Online Btw. De boeking kun je alsnog in het voorgaande jaar doen. Vervolgens wordt er een ”extra aangifte” voor je gegenereerd als jaarsuppletie. Hierin zijn alle correcties opgenomen die je hebt aangebracht na de btw-aangifte van het laatste tijdvak. Ook deze jaarsuppletie kun je rechtstreeks verzenden naar de Belastingdienst.

Meer informatie over iMUIS Online Btw?

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment