Btw-aangifte corrigeren? Vanaf 2018 alleen nog via een digitale suppletieaangifte

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp
suppletieaangifte, btw-aangifte corrigeren

Btw-aangifte corrigeren? Vanaf 2018 alleen nog via een digitale suppletieaangifte

Het kan natuurlijk gebeuren dat je de btw-aangifte verzonden hebt, maar toch nog een factuur tegenkomt in de administratie die je vergeten bent om mee te nemen in de aangifte. In dit geval klopt het btw-bedrag dat je moet betalen of terugkrijgt niet. Er is geen reden tot paniek, maar het is wel noodzakelijk om actie te ondernemen. Zo voorkom je een boete van de Belastingdienst. Dit doe je door een suppletieaangifte in te dienen. Dit kan momenteel nog schriftelijk en digitaal worden ingediend bij de Belastingdienst. Maar vanaf 2018 is het verplicht om de (suppletie)aangifte digitaal te versturen. Ook dit is geen reden tot paniek met iMUIS Online. Ik leg je graag uit hoe dit werkt. 

Hoe corrigeer je een ingediende btw-aangifte?    

Er zijn twee mogelijkheden om de aangifte te corrigeren. Als er een kleine correctie nodig is van minder dan €1.000,- btw, kun je dit zelf corrigeren door te boeken in de betreffende periode. Dit wordt vervolgens automatisch meegenomen in de eerstvolgende aangifte. Als er een grotere correctie nodig is van meer dan €1.000,- btw, ben je verplicht om binnen 5 jaar de verkeerd ingediende aangifte te herstellen. Als dit bij jou het geval is, wordt er automatisch een periodesuppletie aangemaakt in iMUIS Online. Vervolgens dien je de correctie, oftewel de suppletieaangifte, in bij de Belastingdienst. 

Een suppletieaangifte met één druk op de knop indienen met iMUIS Online

iMUIS Online Btw voorziet in het digitaal versturen van de suppletieaangifte. Maar daarnaast wordt  er bij een som van correcties boven €1.000,- btw ook automatisch een periodesuppletie voor je aangemaakt. Dit houdt in dat er automatisch een suppletie wordt klaargezet met de wijziging(en) van de voorgaande periode. Deze kan met één druk op de knop verzonden worden naar de Belastingdienst. Zodra er een periodesuppletie klaar staat, ontvang je direct een melding.

Kom je erachter dat je nog een wijziging moet doen in een voorgaand jaar? Ook dit kan nog gemakkelijk hersteld worden met iMUIS Online Btw. De boeking kun je alsnog in het voorgaande jaar doen. Vervolgens wordt er een ”extra aangifte” voor je gegenereerd als jaarsuppletie. Hierin zijn alle correcties opgenomen die je hebt aangebracht na de btw-aangifte van het laatste tijdvak. Ook deze jaarsuppletie kun je rechtstreeks verzenden naar de Belastingdienst.

Zorg dat jij klaar bent voor de vernieuwde eisen van de Belastingdienst en start met iMUIS Online Btw. Verstuur je momenteel je suppletieaangifte al digitaal? Dan verandert er verder niets. Als je dit momenteel nog schriftelijk indient, dan hoef je alleen deze functionaliteit aan te zetten. Dit doe je in de basisinstellingen van de btw-aangifte in iMUIS Online.

Meer weten over iMUIS Online Btw? 

Lees hier meer
Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment