Je bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding?

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Je bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding?

handmatig inboeken

Online bankieren is bij veel mensen al de gewoonste zaak van de wereld. Even inloggen om na te gaan of je een betaling hebt ontvangen of om zelf een betaling te doen. Erg makkelijk! Maar online bankieren biedt ook veel voordelen voor ondernemers die nog lang niet door alle ondernemers benut worden. Want met online een betaling doen of kijken of je klant daadwerkelijk heeft betaald, ben je er nog niet. Deze gegevens moeten ook nog ingevoerd worden in je boekhouding.

Bankrekening koppelen aan je boekhouding

Online bankieren en tegelijkertijd je boekhouding bijwerken kan best tijdrovend zijn. Je saldo op je bankrekening moet natuurlijk hetzelfde zijn als je saldo in je boekhouding. Maar om nou elke dag je bij- en afschrijvingen over te typen in je boekhouding, is ook niet de meest efficiënte manier. Door je bankrekening te koppelen aan je boekhouding, worden alle bankmutaties elke nacht automatisch gedownload bij je bank. Met een automatische bankkoppeling worden deze bankmutaties vervolgens automatisch ingelezen in je boekhouding.

Daarnaast is het ook mogelijk om gegevens vanuit je boekhouding automatisch door te zetten naar je bank. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van inkoopfacturen. Je kunt in je boekhouding openstaande posten selecteren om een betaalbestand aan te maken. Dit bestand wordt vervolgens aangeleverd bij je bank. De eerstvolgende keer dat je dagafschriften worden ingelezen, wordt de openstaande post automatisch afgeletterd. 

iMUIS Online Bankieren

Je facturen en bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding? Dat is de bankkoppeling van iMUIS Online. Met de bankkoppeling in iMUIS Online heb je je financiën, zonder enige inspanning, pas écht onder controle.

Facturen automatisch herkend en geboekt

Naast de standaardherkenning in iMUIS Online (op IBAN-nummer, factuurnummer, openstaand factuurbedrag en dergelijke), is het mogelijk om zelf herkenningen aan te maken. Ik zal je een voorbeeld geven. Als je klant bent bij de KPN, worden je telefoonkosten maandelijks geïncasseerd. In iMUIS Online kun je een herkenning aanmaken op KPN omdat facturen van de KPN maandelijks terugkomen. iMUIS Online weet dan in het vervolg dat facturen afkomstig van de KPN altijd telefoonkosten bevatten.

Debiteurenbeheer

Door je bank te koppelen is je administratie actueler. Dit betekent dat je gelijk kunt zien welke klanten nog moeten betalen en hoe lang een factuur openstaat. Bij het uitblijven van een betaling, stuur je met één druk op de knop een herinnering naar de klant die hiervoor in aanmerking komt.

Betalen van inkoopfacturen

Ook bij het betalen van facturen is er veel tijdwinst te behalen. Je kunt eenvoudig meerdere facturen in één keer selecteren voor het betalen van de factuur. iMUIS Online maakt een SEPA-bestand aan dat wordt geopend in de bank. De bank verzorgt vervolgens de betalingen op de gewenste verwerkingsdata. Zo kun je dus eenvoudig aan het eind van de week je betalingen klaarzetten. Zo hoef je niet elke factuur afzonderlijk op te roepen om de factuur handmatig in de bank als betaling in te voeren. iMUIS Online houdt tevens bij welke factuur betaald is, waardoor je nooit per ongeluk twee keer dezelfde factuur mee kan nemen in de betaling.

TIP: bespaar nog meer tijd door iMUIS Online Bankieren te combineren met iMUIS Online UBL Cloud. Hiermee worden je facturen automatisch in je boekhouding verwerkt. De originele factuur is ook direct op je scherm te zien bij het selecteren van je betalingen. Lees hier meer over iMUIS Online UBL Cloud.

Voordelen op een rij

De voordelen van het koppelen van je bank aan je boekhouding zijn dus samengevat:

  • Je hebt altijd een actuele boekhouding
  • Bankmutaties worden automatisch ingelezen in je boekhouding
  • Betalingen vanuit je boekhouding automatisch doorzetten naar je bank
  • Openstaande posten worden automatisch afgeletterd
  • Facturen automatisch herkend en geboekt
  • Met één druk op de knop betalingsherinneringen sturen naar je klanten

Bespaar jezelf tijd, geld en frustratie en koppel nu je bank aan je boekhouding!

Meer blogs?

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment