3x vraag & antwoord over het keurmerk Zeker-OnLine

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

3x vraag & antwoord over het keurmerk Zeker-OnLine

3x vraag & antwoord Zeker-OnLine

MUIS Software bevindt zich midden in de audit om vanaf deze zomer het keurmerk Zeker-OnLine te dragen. De audit wordt uitgevoerd door de onafhankelijke partij Control Solutions. Tijdens het proces houden we je graag op de hoogte van de ins- en outs van het keurmerk. In deze blog vertellen we je meer over wat het keurmerk betekent voor de klanten en potentiële klanten van MUIS Software.

1. Waarom ook alweer het Zeker-OnLine keurmerk?

Stichting Zeker-OnLine geeft door middel van een onafhankelijke toetsing zekerheid aan gebruikers dat de online dienstverlening veilig en betrouwbaar is. Hiervoor maakt zij gebruik van een openbaar normenkader waaraan een veilig en betrouwbaar online boekhoudpakket moet voldoen en een onafhankelijke audit hierop. MUIS Software heeft reeds een ISO 27001- en NEN 7510-certificering. Deze normen richten zich op het managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het normenkader van stichting Zeker-OnLine richt zich op de dienstverlening zelf en is daarmee een mooie aanvulling op de huidige certificeringen.

Als deelnemer van de stichting Zeker-OnLine zet MUIS Software weer een stap verder na de eerder behaalde certificeringen:

2. Wat betekent het keurmerk voor de gebruikers van MUIS Software?

In het Zeker-OnLine normenkader zijn criteria opgenomen voor onder andere de kwaliteit van het ICT-beheer, naleving van de relevante wet- en regelgeving en beveiliging van de applicatie. Tijdens de audit wordt bijvoorbeeld duidelijkheid gevraagd over de continuïteit en beschikbaarheid van de applicatie. Aanvullende onderwerpen zijn privacy, dataportabiliteit en de kwaliteit van de functionaliteiten van de applicatie. Zeker-OnLine vereist een langere periode van toetsing van minimaal zes maanden en wordt op jaarbasis vernieuwd. Naast meer zekerheid dankzij de audit brengt het keurmerk meer voordelen met zich mee:

A. Versimpelde aangifte omzetbelasting voor zzp’ers

Dankzij het keurmerk wordt het gehele proces van aangifte doen voor zzp’ers versimpeld. Zodra MUIS Software het keurmerk heeft behaald kan zij namelijk faciliteren dat de btw-aangifte direct vanuit het boekhoudprogramma betaald kan worden via iDEAL.

Een missie die Wilms en zijn team delen: “Ondernemers moeten ondernemen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan hun boekhouding. Om die reden is MUIS 35 jaar geleden begonnen!”

De focus ligt op het verminderen van de foutgevoeligheid van aangiftes, wat alle betrokken partijen veel werk scheelt. “We zetten ons steeds meer in op het voorkomen van fouten voordat de aangifte binnenkomt. Door ondernemers in een eerdere fase goed te ondersteunen, kunnen we hen meteen op het juiste spoor zetten. Als zij betrouwbare en veilige online boekhoudsoftware gebruiken, kunnen fouten in de aangifte al worden voorkomen terwijl zij hun administratie doen. Tegelijkertijd helpen we de zzp’ers ook om tijdig aangifte te doen en te betalen. Pilot deelnemers lieten weten dat ze de integratie van boekhouden, aangifte en betalen, overzichtelijk, duidelijk en gebruikersvriendelijk vinden. Kortom, het versimpelde proces van btw-aangifte doen geeft ondernemers meer zekerheid en vermindert het aantal fouten bij de aangifte.”

B. Onderscheidend vermogen

Voor de accountant biedt het keurmerk vooral een onderscheidend vermogen van het hoge kwalitatieve niveau van de administratiesoftware. Bianca Smit, beleidsvoerder van Zeker-OnLine licht toe:

Daarbij kunnen de accountants zzp’ers uit hun klantenbestand de voordelen van de versimpelde btw-aangifte bieden via MUIS Software. Dit neemt de accountant werk uit handen om meer tijd te kunnen besteden aan rapporteren en gericht advies.

3. Hoe nu verder?

Ondertussen is het proces om vanaf deze zomer het keurmerk Zeker-OnLine te mogen dragen en de versimpelde btw-aangifte te kunnen faciliteren in volle gang. Zodra dit gereed is lees je het op de website van MUIS Software.

Wil je weten wat MUIS Software allemaal geregeld heeft voor de veiligheid van de software en haar gebruikers? Lees hier de privacyverklaring en beveiligingsmaatregelen na.

Over Zeker-OnLine

Het Keurmerk Zeker-OnLine staat voor veilige en betrouwbare online dienstverlening. De ontwikkeling van het keurmerk vindt zijn oorsprong in een initiatief van de Belastingdienst, de aanbieders van online administratieve diensten en het platform voor de informatiesamenleving (ECP). Deze partijen onderkennen het grote belang van veiligheid en privacy van Cloud software aanbieders. Het aantal gebruikers van clouddiensten neemt toe ten opzichte van gebruikers van installeerbare software applicaties. Daarmee is de continuïteit en betrouwbaarheid van deze diensten ook een publiek belang geworden. Benieuwd naar dit normenkader en het verhaal van onze deelnemers? Bezoek de website zeker-online.nl.

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment