MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

MUIS Software en King Business Software bundelen krachten

Den Haag & Heemskerk, 12 november 2019

Main Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar van Quadrant Automatisering BV, de onderneming achter King Business Software. Main is al eigenaar van MUIS Software en van ctrl. De krachten van MUIS Software, King Business Software en ctrl worden gebundeld om een leidende speler te vormen op het gebied van boekhoudsoftware, Enterprise Resource Planning (“ERP”)- en Warehouse Management Software (“WMS”) in de Benelux.

De combinatie tussen MUIS Software en King Business Software levert een uitgebreid productportfolio op voor accountants, administratiekantoren, groothandel en MKB-bedrijven. Het bedrijf ctrl is leverancier van accountancy portals en is eerder in 2019 door Main aangekocht. Samen vormen zij een organisatie met meer dan 120 werknemers en bedienen zij meer dan 25.000 klanten, met als gezamenlijk doel de automatisering, innovatie en optimalisering van bedrijfsprocessen en digitale samenwerking verder uit te bouwen.

Met een 38-jarige historie is King Business Software één van de eerste boekhoud/ERP-leveranciers in Nederland en een gevestigde naam. King Business Software heeft een uitgebreid productportfolio opgebouwd wat onder meer boekhouden, facturatie, ERP, Customer Relationship Management (CRM), WMS, voorraadmanagement en projectadministratie omvat. Het bedrijf bedient klanten in verschillende sectoren in Nederland en heeft klanten als Bax Music Shop, Hogebrug accountants en Attitude Holland.

Main Capital heeft in 2017 in MUIS Software geïnvesteerd en begin 2019 in ctrl. Daardoor is de overname van King Business Software de derde acquisitie van Main Capital in het (financieel) administratieve software domein. Door beide bedrijven te fuseren zetten zij een grote stap richting het leveren van een totaaloplossing voor haar klanten, evenals een grotere klantenbasis, waardoor nog meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan klanten door heel Nederland. De combinatie wordt een leidende en toonaangevende software vendor in de accountancy en MKB-markt en zal een innovatief alternatief vormen voor de grote gevestigde softwareleveranciers.

Samenwerking King Business Software – MUIS Software
Hans Eschauzier (CEO King): “Ik ben heel blij met deze stap. Hiermee borgen we de continuïteit voor alle stakeholders: klanten, werknemers, dealers en partners. We krijgen niet alleen een financieel sterke, maar ook een zeer complementaire partner: King is sterk in ERP- en WMS-software, MUIS en ctrl hebben een sterke positie in accountancy. Het totaal is meer dan de som der delen. Ik ben ook heel blij dat de kracht van de merknaam King wordt gewaardeerd, want daar hebben we al die jaren heel erg ons best voor gedaan. Ik heb ook heel veel vertrouwen in het nieuwe management. Kortom, ik kan met een gerust hart een stapje terug doen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main Capital heeft de boekhoud/ERP-markt als een belangrijke strategische markt geïdentificeerd, waar we onze positie versterken met de overname van King Business Software. De overname past perfect in onze strategie om grotere softwaregroepen te bouwen die toegevoegde waarde aan hun klanten leveren. De aanpalende en complementaire producten van King Business Software, MUIS Software en ctrl zullen direct synergiemogelijkheden opleveren en de groep verder versterken wat resulteert in een leidende boekhoud/ERP-software leverancier in de Benelux.”

Mattijs Wilms (CEO MUIS Software): “MUIS Software heeft een sterke merknaam opgebouwd door al meer dan 35 jaar innovatieve en moderne software te leveren voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren o.a. op het gebied van Robotic Accounting. Het samenwerkingsplatform ctrl is leidend op het vlak van informatiestromen, workflow en digitaal ondertekenen. Door de bundeling van krachten met King Business Software worden ondernemers en accountants nog beter ondersteund bij hun bedrijfsprocessen met de juiste oplossingen en kunnen we als toonaangevend softwarebedrijf nog meer impact maken in de accountancy en MKB-markt.”

MUIS Software neemt King Business Software over

Over King Business Software
King Business Software is opgericht 1981, heeft een hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en heeft ongeveer 70 fte in dienst. Vanuit haar lange historie heeft King Business Software zich ontwikkeld als een bekende naam in de Nederlandse accountancy en groothandel software. King Business Software is bekend door haar brede en rijke productportfolio die het aan haar 4.500 klanten levert, waaronder zich verscheidene grote en mkb groothandelsbedrijven bevinden, evenals web shops/retail organisaties in Nederland.

Over MUIS Software
MUIS Software levert al sinds 1984 boekhoud- en administratieve software aan accountants en ondernemers. Klanten kunnen bij MUIS Software zowel online als offline boekhouden. In het geval van online kunnen accountants zelf kiezen of dat via de cloud (SaaS) gaat of dat ze de hosting in eigen beheer nemen. Met meer dan 1.100 accountants, 20.000 ondernemers en 125.000 administraties heeft MUIS een groot klantenbestand en is het al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de accountancy sector. Het lange bestaansrecht en de constante groei ontleent MUIS aan haar innovatieve karakter. Momenteel richt MUIS zich op de “Accountant 2.0” waarbij efficiëntie van informatiestromen en workflow een centrale rol hebben in de productontwikkeling.
In 2019 heeft MUIS ctrl overgenomen van Deloitte.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de software sector in de Benelux, DACH- en Nordics regio’s. Wij hebben een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Main Capital heeft ongeveer € 1 miljard onder management voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als Optimizers, GBTEC, Onventis (Duitsland), Assessio (Zweden), HYPE Innovation (Duitsland), cleversoft (Duitsland), Enovation, SDB Ayton, GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Inergy, MUIS Software, artegic (Duitsland), OBI4wan, Onguard, Sofon en ChainPoint. Main Capital Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Ook heeft Main Capital vele succesvolle softwaregroepen uitgebouwd zoals Ymor, Roxit, Axxerion, Regas, Connexys en ABIT/Eurosystems.

Noot voor de redactie:
Afzender van dit persbericht is Main Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Charly Zwemstra (Managing Partner)
Main Capital Partners BV, Paleisstraat 6, 2514 JA, Den Haag
Tel: +31 (0) 70 324 3433 / +31 (0) 6 512 77 805
charly@main.nl
www.main.nl

Of:
Mattijs Wilms
MUIS Software, De Trompet 2880, 1967 DD, Heemskerk
www.muis.nl

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment