MUIS Software neemt Ctrl over van Deloitte

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

MUIS Software neemt Ctrl over van Deloitte

Mattijs Wilms en Gert de Jong proosten op de samenwerking
Mattijs Wilms en Gert de Jong proosten op de samenwerking

Persbericht – MUIS Software en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners nemen een belangrijke stap in de uitbouw van MUIS Software door overeenstemming te hebben bereikt met Deloitte over de overname van Ctrl B.V.

Heemskerk, 18 maart 2019

MUIS Software, aanbieder van (SaaS-) boekhoud- en administratiesoftware, gevestigd in Heemskerk, bundelt de krachten met Ctrl. Gezamenlijk bieden ze een compleet productaanbod voor accountants- en administratiekantoren. Het managementteam van Ctrl blijft actief binnen de onderneming met als primaire taak om Ctrl als onafhankelijk platform verder te laten groeien en te ontwikkelen. Ook alle huidige medewerkers van Ctrl blijven in dienst van Ctrl. De combinatie van MUIS Software en Ctrl creëert een organisatie van ruim 50 medewerkers met als gezamenlijk doel het verder automatiseren van administratieve-, werkprocessen en de digitale samenwerking tussen de accountant en de ondernemer te optimaliseren.

Ctrl, voormalig onderdeel van Deloitte Nederland, ontwikkelt sinds 2004 een modern online samenwerkingsplatform voor financiële dienstverleners voor het MKB en grotere ondernemingen. Dit strategisch gepositioneerde platform is een spin in het web en faciliteert een optimale (online) samenwerking tussen ondernemers, accountants, cloud-based marktpartijen en uitvragende instanties zoals de KvK, banken en de belastingdienst. Het platform ondersteunt niet alleen veilige (AVG) bestandsuitwisseling en communicatie (cliënten uitvraag) maar ondersteunt ook de processen van de accountant en belastingadviseur.

Met de overname van Ctrl door MUIS Software is een grote stap gezet in het aanbieden van een totaaloplossing voor accountants en administratiekantoren die verregaande automatiseringslagen willen maken. Zo kunnen zij hun dienstverlening en contact met de klant verder optimaliseren door repetitief werk te automatiseren en tegelijkertijd te voldoen aan striktere wet- en regelgeving omtrent bestandsuitwisseling en veilige communicatie.

Met de overstap van Ctrl naar MUIS kan Ctrl verder zelfstandig haar positie uitbouwen binnen de Nederlandse, Engelse en Canadese markt. Essentieel onderdeel van het Ctrl-platform zijn de koppelingen met derde cloud-based (best-of-breed) softwareleveranciers. De koppeling met derde cloud partijen blijven een essentieel onderdeel van het onafhankelijke Ctrl-platform en zullen verder worden uitgebreid.

Over de samenwerking tussen Ctrl en MUIS Software:

Mattijs Wilms (CEO MUIS Software): “MUIS heeft een sterke merknaam opgebouwd door al meer dan 30 jaar innovatieve en moderne software te leveren voor ondernemers, accountants- en administratiekantoren. MUIS is voorloper op het gebied van Robotic Accounting waar het inzet op efficiëntie van informatiestromen en workflow. Ctrl speelt net als MUIS een strategische rol in de driehoeksverhouding die ondernemers, accountants en uitvragende partijen hebben. De bundeling van krachten met Ctrl past naadloos in deze strategie om de accountant en ondernemer verder te ondersteunen in het digitaal samenwerken en de daarbij benodigde handelingen te minimaliseren.”

Gert de Jong (CEO Ctrl): “De accountancy branche ondergaat een enorme digitale transformatie. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of je als accountants- of administratiekantoor moet digitaliseren, het is eerder de vraag hoe en wanneer dit moet gebeuren. Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Ctrl biedt een uniek onafhankelijk samenwerkingsplatform dat accountantskantoren helpt bij het digitaliseren van alle processen met klanten, overheid, KvK en banken. De overstap van Ctrl is in lijn met de ambitie van de organisatie om versneld verder te groeien en het Ctrl-platform in de markt te introduceren. Ctrl levert een bewezen oplossing die wordt gebruikt door zowel midden-, klein- als grotere accountantskantoren, waaronder Deloitte, De ZorgAccountants, JOINSON&SPICE en ENDYMION. ”

Mennolt Beelen (partner en Private Leader Deloitte Global): “Ctrl heeft binnen Deloitte een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met meer dan 20.000 gebruikers in binnen- en buitenland, is het een van de voorbeelden van Deloitte’s focus op innovatie. Deloitte blijft als klant gebruiker van het platform.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main Capital heeft een actieve rol in het verder uitbouwen van MUIS als leverancier van innovatieve software voor automatisering van accountant- en administratiekantoren. De overname van Ctrl is hier een sprekend voorbeeld van. Het aanpalende productaanbod van Ctrl en MUIS creëert direct synergiën en versterkt daarmee de positie van beide ondernemingen.”

Over Ctrl
Ctrl, opgericht in 2004, heeft zich binnen Deloitte NL ontwikkeld tot een zelfstandige organisatie met meer dan 20 medewerkers die zich toeleggen op de ontwikkeling van het meest moderne online samenwerkingsplatform voor financiële dienstverleners. Het platform fungeert als het hart van de accountant door communicatie, documentuitwisseling, procesondersteuning, slimme alerts, dashboards en koppelingen met cloud-based softwareleveranciers samen te brengen in één platform.

Over MUIS Software
MUIS Software levert al sinds 1984 boekhoud- en administratieve software aan accountants en ondernemers. Klanten kunnen bij MUIS Software zowel online als offline boekhouden. In het geval van online kunnen accountants zelf kiezen of dat via de cloud (SaaS) gaat of dat ze de hosting in eigen beheer nemen. Met meer dan 1100 accountants, 20.000 ondernemers en 125.000 administraties heeft MUIS een groot klantenbestand en is het al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de accountancy sector. Het lange bestaansrecht en de constante groei ontleent MUIS aan haar innovatieve karakter. Momenteel richt MUIS zich op de “Accountant 2.0” waarbij efficiëntie van informatiestromen en workflow een centrale rol hebben in de productontwikkeling.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een focus op de software sector in de Benelux, DACH en Nordics regios. Zij hebben een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de software sector zijn zij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 400 miljoen vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende software bedrijven. Zij hebben een operationeel investment team van 29 professionals gevestigd in kantoren in Den Haag en Düsseldorf.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende software- en SaaS bedrijven als Enovation, SDB Ayton, Jobrouter (Duitsland), GOconnectIT, Verklizan, Inergy, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Onguard, ChainPoint, RVC, en TPSC. Tevens heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Ook heeft Main Capital vele succesvolle softwaregroepen uitgebouwd zoals Roxit, Axxerion, Regas, Connexys en ABIT/Eurosystems.

Over Deloitte
Door de opkomst en exponentiële groei van nieuwe technologieën verandert de wereld de aankomende jaren radicaal. Geen bedrijf of organisatie kan om de gevolgen van de verregaande digitalisering en informatisering heen. Deloitte kent de uitdagingen in de branche en vertaalt marktproblemen van de toekomst naar creatieve en innovatieve oplossingen. Deloitte is een professionele dienstverlener met wereldwijd 264.000 medewerkers en kantoren in meer dan 150 landen. Met ruim 6.000 medewerkers en 15 kantoren verspreid over heel Nederland is Deloitte een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk management en financiële advisering.

Wat betekent de overname voor de klanten van MUIS Software?

MUIS Software en Ctrl bundelen met de overname hun krachten voor de gezamenlijke missie om de administratieve processen te automatiseren en digitale samenwerking tussen de accountant en de ondernemer te optimaliseren. Klanten van MUIS Software kunnen binnenkort profiteren van een nauwe integratie tussen het samenwerkingsportaal van Ctrl en het accountancy dashboard van MUIS. Vanuit Ctrl wordt automatisch inloggen op de boekhouding mogelijk en vanuit iMUIS Online kunnen accountants en ondernemers dan ook beveiligd bestanden uitwisselen en informatie uitvragen (PBCL).

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment