5 Eindejaarstips – hoe begin je 2019 (administratief) goed?

Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp
Eindejaarstips 2018

5 Eindejaarstips: – hoe begin je 2019 (administratief) goed?

Het einde van het jaar nadert en dit betekent dat de boekhouding van 2018 moet worden afgerond. Hoe zorg je voor een frisse administratieve start in 2019? Aan de hand van deze tips helpen wij je op weg.

  1. Het oude op het nieuwe jaar laten aansluiten in je boekhouding – hoe doe je dit?

Eén van de voornaamste werkzaamheden voor een frisse start is het oude jaar op het nieuwe jaar laten aansluiten. Binnen iMUIS Online wordt de eindbalans van het voorgaande jaar automatisch de beginbalans van het nieuwe jaar. Uiteraard kun je nog correcties maken in het oude jaar en worden deze correcties meegenomen in het nieuwe jaar totdat je de periode definitief afsluit. Een belangrijk onderdeel hiervan is het automatisch aanpassen van je factuurnummering.

Wil je weten hoe je 2018 goed laat aansluiten op 2019 in je boekhouding? Je leest het hier stap voor stap.

  1. Btw verhoging van 6% naar 9% – hoe pas je dit aan?

Vanaf 2019 is het zover. Het lage btw-tarief wordt verhoogd van 6 naar 9 procent. Door de belasting op bepaalde producten en diensten te verhogen en arbeid minder te belasten, probeert het kabinet werken meer te laten lonen. Voor welke producten en diensten moet je dan meer geld gaan betalen? Dit geldt onder andere voor boeken, geneesmiddelen, kunst en water. Maar ook de kapper, een campingbezoekje en baantjes trekken in het zwembad vallen onder dit btw-tarief.

Wil je weten hoe je eenvoudig het tarief aanpast in iMUIS Online? In ons blog lees je hoe je dit doet.

  1. Btw terugvragen op oninbare vorderingen – hoe regel je dit?

Stel, je hebt meer dan een jaar geleden een factuur verstuurd en deze is na het verzenden van herhaaldelijke herinneringen en zelfs het uit handen geven nog steeds niet betaald. Inmiddels heb jij hier ook al btw over afgedragen, maar nu moet je helaas toch concluderen dat je het openstaande factuurbedrag niet meer gaat ontvangen.

Hoe kun je de al door jou betaalde btw terugvragen? Lees het hier.

  1. Geautomatiseerd het nieuwe jaar in – wat zijn de mogelijkheden?

Het belangrijkste voor jou als ondernemer is natuurlijk om te zien hoe je er financieel voor staat en wat je successen zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat je boekhouding altijd up-to-date is en zo min mogelijk administratieve werkzaamheden vereist? Hier helpen wij je graag bij met deze tips.

  1. Meer tips over de eindejaarsverwerking? Volg één van onze webinars!

Heb je na het lezen van dit blog nog vragen of kijk je liever met een van onze adviseurs mee? Dan kun je ook ons webinar over de jaaraansluiting volgen. Dit webinar is bestemd voor iedereen die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de eindejaarsverwerking. Wij laten je zien hoe je eenvoudig een jaaraansluiting in iMUIS Online kunt uitvoeren. Bekijk hier het overzicht van onze webinars.

 

Wij van MUIS Software wensen je alvast een hele fijne jaarwisseling en een goed nieuw boekjaar!

Volg één van de eindejaarsverwerking webinars
Deel dit bericht met anderen..
Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on whatsapp
Whatsapp

Leave A Comment